dijous, 12 de gener del 2006

crònica d'un refredat despatxat

he passat un dia a casa fent bondat: mocador al coll, mitjons gruixuts, llimonada amb mel, pol.liol, brou, taronja en suc-rondanxes-i-grills.
la febre, acollonida davant tal desplegament d'efectius, s'ha enretirat onejant la bandera blanca.
ara estic simplement refredada i amb un petit mal de cap. suposo que encara no seria adient passejar-me pels transports públics tot estornudant, intueixo que el pervers virus encara té poder per transmetre's a altres cossos innocents. afortunadament i per al bé de la ciutadania en general, avui ningú tindrà la desgràcia de compartir amb mi estretors al metro ni al bus. sóc a la feina i al migdia tornaré a casa -caminant: 12 minuts- per dinar i seguir amb el ritual estudiantil ahir febrilment inaugurat.
anit em vaig enganxar al programa karakia, programa del 33 que disfruto, val la pena dir-ho. només em molesta un xic el to materno-didàctic de la locutora, m'agradaria que els programes de cuina en general fóssin una mica més d'adult a adult. no pot ser que sempre ens estiguin tractant d'infants principiants quan molts de nosaltres (eh?) sabem cuinar i fer brous i no cal que el cuiner en qüestió vagi dient "podeu provar de fer-ho a casa, és fàcil!". centrant-me en el karakia, això per sort no passa, ja que cuina gent diversa, maravellosament amateur, de paisos diversos, i m'agrada veure com ho fan. en general, actuen força caòticament, de la manera que es cuina quan fas plats que et saps de memòria, i l'ordre i la quantitat no cal que siguin precisos ni fixes. ahir, encantadores totes les senyores i el jove lituans que van sortir. sopes i patates i remolatxa i llavors de rosella: tot molt evocador.
estic intentant cuinar a l'estil de la meva mare, es a dir, senzill i sa, que no és la meva tendència en absolute, però ja em va sortint, tenint en compte que cuinar ha de ser una activitat ràpida i funcional en dies d'estudi. així que estic fent menus de l'estil mongeta tendra bullida i bistec a la planxa. serà la contenció, serà la gula, però estic desesperada per fer mandonguilles o estofat o fideus a la cassola. com que no tinc temps per anar al mercat i aconseguir els ingredients necessaris, em reprimeixo mentre com ara, salivejo.
ara, dissabte caurà un plat xup xup, que no vull seguir somniant-hi com una carpanta.
notícia de darrera hora: sembla que el david i la kasio han pres una decisió concreta sobre el lloc on la baby akane treurà el cap: barcelona. serà catalana, ja li estic comprant una mini barretina..!!!

Comments:
Procura fer bondat que els refredats són traïdors i si et descuides rebifen! Jo és q de la pasta, l'amanida i el peix i carn a la planxa no surto... em fa mandra dedicar més d'un quart d'hora a cuinar! Ara, aquest programa q dius no el coneixia, serà qüestió de veure'l! qui sap, potser veure cuines del món m'inspira i descobreixo en mi un cuiner!
 
Bones fotografies d'època! El Genís sempre diu que una bona fotografia és mig post.
 
I cap medicina????????????
jeje, no m'ho crec, només amb taronges i brou....
 
aisi xurri, me n'havia oblidat!! :)
m'he pres uns sobrets anti-catarrals que m'han permès dormir molt bé i deixar d'estornudar temporalment (4 sobrets en total, no s'ha d'abusar tampoc...)
 
M'agrada el programa del 33; en tinc algun.
Hi ha dies que no se't pot llegir: mandonguilles, estofat, fideus a la cassola. Tres dels meus preferits i jo a mig menjar.
Cuida't.
 
Publica un comentari a l'entrada

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?