dimecres, 31 de gener del 2007

wow, estropicis i dutxes nocturnes

he intentat imaginar els avantatges que pot suposar per a la meva vida d'usuaria habitual el nou windows wow, i o em manca imaginació o em sobren facilitats amb l'actual sistema. ja estic bé com estic, i preferiria que les innovacions tecnològiques anéssin una miqueta més poc a poc, que una és inadaptada nata als canvis i tot això li afecta més del que no sembla. calia un nou windows? a mi no, i diria que a la butxaca del sr. gates tampoc. la perspectiva del temps ens farà saber si el món agraeix aquesta innovació, o no.
+
desitjo profundament que el follet maligne que se m'ha instalat a la cuina desaparegui a partir de demà, en l'avinentesa del canvi de mes. no desitjo que vagi a cap altra llar, això seria molt lleig per part meva. que marxi on no emprenyi a ningú, com a destí prioritari urgent i express.
a la cuina, a part de que la caldera segueix sense funcionar, com més avall detallaré, han passat d'altres coses, a saber:
-dilluns: la rentadora va fer petar els ploms i a més perdia aigua per sota. té onze anys i bon aspecte en general. la tracto bé i treballa amb prou descansos. no m'atreveixo a tornar-la a posar.
-dimarts: la nevera se'm va buidar al damunt. en realitat es va trencar una peça de plàstic que aguanta l'estanteria central, i tot el seu contingut va caure al meu damunt i/o rodalies, per acabar finalment al terra. resultat: el pot de ketxup i un pot de melmelada trencats, empastifada impressionant al terra amb vidres barrejats i la resta de productes fent una orgia fastigosa al damunt. una nova estanteria ja ha estat encarregada (no es ven la peça defallida sola) i si tot va bé aviat la tindré i la nevera deixarà de tenir l'aspecte de caos que té ara mateix.
-dimecres (avui). en treure un plat del microones pel damunt del meu cap (és damunt la nevera) m'ha relliscat i ha volat per la cuina, caient finalment al terra amb el seu valuós contingut: carxofes bullides. 17h: plat i carxofes segueixen a la cuina, davant el trauma que em causa haver de tornar a fregar estropicis.
tremolo de pensar que em pugui quedar sense nevera o sense rentadora. no deixo d'agraïr a la ciència totes les facilitats que ha dut a la vida domèstica i que quedi constància de la contradicció que emmana d'aquest escrit, i en general, de tot el que dic, penso o imagino.
*
com que m'haig de desofegar d'alguna manera, aquí van els darrers aconteixements relacionats amb la caldera (només apte per a massoques o pervertits aficionats a les desgràcies domèstiques):
la peça de la caldera no arriba. n'hi ha per dies. problemes molt estranys i que no havien passat mai amb la distribució de la peça. el servei d'atenció al client de gas natural m'aclapara a trucades. m'informen que han rebut una comanda de peces i potser hi ha la meva. m'informen que els sap molt de greu però que la meva peça no hi era. m'informen que estàn fent el seguiment del meu cas i que ho sàpiga. per trucar que no sigui. la cançoneta que posen mentre et deixen en espera (la de l'anunci de la tele, que és la dels anuncis de la casa de las mantas que feien per la ràdio) la relacionaré per sempre més amb la caldera i la manca d'aigua calenta i les dutxes a base de pots d'aigua escalfada a la cuina (dutxes ecològiques, que es gasta molta menys aigua). és a dir, serà la banda sonora d'un periode especialment incòmode de la meva vida. ho sento per l'irving berlin que segurament no la va crear amb aquestes intencions. la publicitat perverteix la música d'una manera insospitada i terrible.
fruit de l'adaptació a les circumstàncies se'n deriva una inadaptació a l'antiga normalitat. quan sóc a la feina i obro l'aixeta i surt aigua calenta em maravello tant que em venen ganes de pegar salts i bots i xisclar com un mico exaltat de tant miraculós com ho trobo.
+
els meus desordres obsessius compulsius es troben actualment aturats dins el terme i concepte dutxa. aprofitant una de les manies del meme de la ínia, que és dutxar-se de nit, aprofitaré per a aprofundir en el significat del costum dutxa matinera versus el costum dutxa nocturna.
en primer lloc, aclariré que jo també sóc de dutxa nocturna. el motiu principial a l'hivern és que de nit la casa està més escalfada, el secundari és que així puc dormir uns minuts més, i el general és que a la nit tinc temps per a les cures post-dutxa com són les cremes i tal.
per altra banda, i seguint amb les bondats de la dutxa nocturna, diré que, en contra del que proclamen els fonamentalistes de la dutxa matinera, la dutxa nocturna és més higiènica.
la dutxa matinera deixa aquella fantàstica sensació de frescor i netedat, puresa per a afrontar un nou dia etc, però durant el dia, el cos transpira, traspua i es va embrutant de milers de partícules contaminants (per no dir virus i bacteris i fongs i altres bitxets com podrien a arribar ser puces o polls). tornar a casa amb aquesta capa, potser invisible però real, de brutícia, refregar-se pels sofàs i les cadires, i finalment ficar-se al llit, als entranyables llençols de casa, em sembla una gran marranada.
el cicle neteja + brutícia lògic es torna ilògic amb la dutxa matinera, i la seva acceptació social, almenys a casa nostra, hauria de ser estudiada i analitzada. les conclusions podrien ser no gaire agradables, però caldria afrontar-les i assumir-les (hipocresia?...).
afegiré que la dutxa matinal + la dutxa nocturna (que deu practicar una selecta minoria dels fonamentalistes de la higiene) no és recomanada pels dermatòlegs ni pel govern ara que mira de fer-nos estalviar aigua.
ja acabo per avui, que ara toca planxa, tot pregant que l'artefacte respongui al que s'espera d'ell i no em dongui cap més ensurt.
demà comença el nou semestre: classes. no sé com aniràn perquè els meus pares tenen la casa en obres i vindràn a dinar a casa aleatòriament i alevosament. com per exemple: demà.
*
imatge: els buscadors de la peça de la meva caldera, en primícia.

Comments:
Ostres,quina setmana que portes!
Al final trobaré més defensors de dutxes noctures dels que esperava, i l'explicació m'ha agradat, la veritat és que considero millor anar a dormir ben neta, també per poder estar uns minuts més al llit...
 
no conec el nou windows encara... els nous windows solen servir per deixar obsolets ordinadors que fins la data han estat funcionals.

Jo sempre he sigut de dutxa matinera, tot i q darrerament, amb això d'anar al tennis a la nit i dutxar-me allà, m'he reconvertit a la dutxa nocturna.

En defensa de la matinera diré q els q suem durant la nit necessitem, sempre que sigui possible, la matinera, perquè a mitja tarda ja em sento brut!!! (però be, com q curro entre maromos de la construcció...)
 
Noia, deus tenir algun esperit okupa a la teva cuina!

Molt interessant la disertació sobre l'hora idònia de la dutxa. És una marranada entrar al llit amb les brutícies que hem arreplegat durant el dia, quin gust dutxar-se abans d'entrar al llit. Però pel matí no sé sortir de casa sense passar per la dutxa. Malgrat l'opinió dels dermatòlegs sóc de les higièniques antiecològiques que a l'estiu es dutxa dos cops, i a l'hivern em conformo només amb la dutxa matinera.
 
si inia, una setmaneta ben desastrosa, però creuem els dits i que no empitjori res més!! jo també considero millor anar a dormir neta, es dorm tant bé!
tota la raó bellosoli, la qüestió es tenir-nos gastant els calers continuament, gr...
això de sentir-se brut sent practicant freqüent de la dutxa és una mania molt estranya (i comú) que a més els nostres avantpassats no tenien, s'hauria d'aprofundir en el seu estudi... els maromos de la construcció tenen també aquesta sensació?
alatrencada, l'esperit okupa em té boja!!
cert que a l'estiu la dutxa al matí és necessària, amb les suors nocturnes...
 
Vaig veure la notícia del nou windows a la portada d'un diari i, hores després, no sabia si l'havia somiada. Si fa quatre dies de l'anterior! Encara recordo els comentaris sobre les novetats del windows 2000: "ni es noten, quasi no hi ha diferència..."
Al cap de dos dies ningú podia viure sense ell. "Quin windows tens? El 98... ah... no, és que jo ja m'he acostumat al 2000...".

En fi, que sí, que va ràpid però que m'agraden els canvis.

Dutxa nocturna: la meva filla!
Dutxa matinera: moi!

(Quatre dutxes curtes (2x4) a l'estiu... fa tanta calor i és tan humida...)

En quan al follet, el podries enviar a casa del Srs. Gas, per exemple.
 
I si els hi montes un pollastre?
O enviar un mafios?
 
Publica un comentari a l'entrada

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?