dimarts, 23 de gener del 2007

requeixes d'hivern

23 de gener. fa fred, dimarts. cap pont a l'horitzó. estic sense aigua calenta. no aconsegueixo fer ordre. no he anat de rebaixes. se m'ha acabat el te verd i el negre no em ve de gust. he perdut la inspiració per a cuinar (que no la gana): sintomatologia hivernal aguda.
els efectes secundaris es manifesten en forma de manies variades i malhumorades: no em fa el pes el blogger beta i menys encara el seu lligam (?) amb el google i jastabé d'empreses que s'emboliquen entre elles i ens deixen als consumidors obligats a relacionar-nos amb qui potser no voldriem, si poguessim escollir.
i jastabé d'ofertes de treball humiliants (qui pot viure amb 15.000 € bruts l'any??? qui té els sants collons de pagar aquesta misèria i preten rebre a canvi una feina ben feta???)
un dels meus somnis si em toqués la primitiva consisteix en que reclutaria un regiment de persones (benpagadíssimes) com a candidats perfectes per a tot tipus de feina. anirien a les entrevistes, farien caure de cul els entrevistadors amb la seva professionalitat i experiència i personalitat, i un cop se'ls digués el salari, esclatarien a riure, escandalosament. i marxarien rient, escandalosament. l'activisme duraria fins que els salaris fossin dignes del que demanen i del nivell de vida, i no tinc cap dubte que els meus candidats es duplicarien i triplicarien i multiplicarien fins aconseguir la fita. somniar és gratis. caure de cul a la realitat, també.
+
ara anem per a la funesta relació caldera a gas (natural) + agbar (o aigua amb calç i clor i verins variats a preu d'aigua de manantial pur):
la meva fins ara sorollosa però professional caldera fagor ha fet un pet, i ja no treu aigua calenta. el tècnic em diu que:
1. la calç de l'aigua s'ha carregat una peça fonamental de la caldera (com als anuncis aquells de la tele).
2. la peça fonamental val 336 € i triga dos dies en arribar.
3. la garantia per a 5 anys de la caldera no cobreix la peça fonamental, doncs ja en fa 6 que la tinc.
4. aquestes calderes, un cop passada la garantia, comencen a petar. avui serà la peça fonamental, demà serà una altra, i així em passaré la resta del temps fins que decideixi canviar de caldera.
5. encara que canvii de caldera, si no tinc un aparell que tregui la calç de l'aigua, tornaré a tenir el mateix problema.
conclusions:
agbar: menys edificis fàlics i més vergonya: l'aigua que pago al preu més car d'espanya no es pot beure (ecs) i al damunt se'm carrega la caldera. on s'és vist??
fagor i tots aquells fabricants que fan el mateix, i el món capitalista en general: llençar aparells cada cinc anys no és sostenible, és lamentable. i aviat les deixalleries ens taparan les vistes.
*
no em queda més temps. el proper serà en positiu :)

Comments:
el teu somni/activisme m'ha semblat, ras i curt, genial.

Encara ric ara.
 
Deu haver una epidèmia, ara que arriba el fred. Jo vaig començar amb la caldera, va continuar una persiana, un clau va punxar una roda del cotxe, el cable de l'antena del televisor, forats a les pareds per les obres dels veïns... i no fa gaire estona he tingut una trucada força inquietant, de la plaça Letamendi.
 
Noia, doncs jo aquest Nadal també vaig estar sense caldera,(aigua calenta i calefacció) es va espatllar després de 20 anys de funcionament (no son els teus 6 anys) i la vaig canviar a corre cuita i sense demanar masses pressuposts, i evidentment vaig pagar un collo (1800 euros) , si et serveix de consol!

Sobre els sous, tens molta raó, però estem en una societat de consum salvatge, i les coses són així, encara que sempre podem posar el nostre granet de sorra per millorar-les. Espero que et toqui la primitiva i puguis fer el que dius.

Anims Hanna B., a viure que son quatre dies

Amb la versió beta , ja t'aniràs acostumant i veuràs que va millor!
 
ei...será la revancha de las calderas ??? A mi es el calentador..ahora no le da la gana de calentar los 30 litros que almacena y es una tómbola cuando empezará a sacar agua fria. Ahí se acabó mi ducha. El pelo es ahora lo primero que me lavo, jejeje.
 
Sisi, la calç de l'aigua fa estralls, a més de iuiu.

COm que aixó ens preocupa, vam estar mirant i un paio ens va venir a vendre un aparell descalcificador i un aparell d´òsmosi inversa purificador de l'aigua de beguda, i demanava 4300 euros pel primer i 1700 pel segon, en cómodes plaços de 90 euros al mes durant 60 mesos, fent uns càlculs molt barroers per concloure que entre sabons i anticalç i desgas d'electrodomèstics gastes 120 euros al mes per culpa de la cal. Ho va adornar fent un parell de trucs de química barata, val a dir que tramposillos (algún) per a un ull expert.

Però, oh, la glòria d'internet, a varis proveidors, els MATEIXOS aparells costen 600 euros (el descalcificador) i 160 el d'òsmosi inversa. Més que res per si tens la temptació d'instalar-te'n algún.

L'empresa carera de marres era "Culligan" i surten per la ràdio. Busca més, n'hi ha de més barates.
 
Doncs nosaltres hem estat si fa no fa. Problemes amb la caldera (i amb dos petits a casa). De moment d'altres peces, però amb l'amenaça de l'espiral aquesta que es veu que es calcifica. I la caldera deu tenir set anyets. Em sembla que no és un bon tema per la tertulia perquè tothom sortiria traient foc pels queixals. D'això de la feina, parlme-ne.
 
A veure si et senten, Hanna!!
Que sí, que és veritat, si és que ja està bé... hombre ya!!
 
Estic amb tu i a favor de la teva emprenyada. Però fan tan maco les llumetes de la torre Agbar de nit...
 
Em primer lloc; hanna, espero que de la manera que sigui hagis solucionat la qüestió de la caldera perquè només de pensar amb la possibilitat de dutxar-me amb aigua freda, especialment aquests dies, em congelo. (Si no és massa tard, t'ofereixo banyera i dutxa :-)

Simptoma greu, el d'haver perdut la inspiració culinària: jo mai no n'he tingut gaire, però aquests dies menys. És clar que si la gana continua vol dir que alguna solució hi trobes.

El beta en si mateix no em preocupa gaire, al contrari, penso que és millor, però sí el fet que els serveix que ofereix -i també moltes altres empreses- vagin convertint-se en una teranyina que et va atrapant cada dia amb fils nous dels quals no te'n pots sortir si no trenques tota la tela.

Que t'he de dir de la manca de correspondència entre salaris i feina realitzada que tu no sàpigues. M'oferiria per formar part d'aquesta legió de demandants de feina que proposes, però ja saps que només de veurem entrar es riurien de mi. I és que la qüestió de l'edat és una barrera insalvable: no tens l'oportunitat de demostrar res, ni per un sou de menys de 1000 euros.

Per cert, jo bec aigua de l'aixeta, no sé si té realció amb el fet que fa anys que l'estómac no em funciona com cal.
 
salutacions perdedor, celebro que t'hagi agradat i espero que això vulgui dir que puc comptar amb tu el dia que arranqui el tema..
dersu, no m'espantis que no tinc forces per afrontar més desastres..
viatger, trobo que 20 anys és una edat molt respectable per a una caldera, el preu de la nova em sembla excessiu, però les correcuites s'entenen si tampoc no tenies calefacció..!! gràcies pels ànims :)
b-on, aggggg, no hay peor cosa que quedarse sin agua caliente a media ducha, con este frío... espero que te lo arreglen pronto (es una esperanza esperanzada)
xurri, impressionant jeta el del comercial listillo, gràcies per la info, quan la meva economia precària es recuperi de l'impacte de la peça em miraré això dels aparells per internet.
albert, som una multitud, podriem fer una mani, no creus?? parlem-ne a la tertúlia dels sous? ok!
a veure violette, però no crec, estàn sords tots els d'allà a dalt...
gràcies alatrencada. és cert que les llumetes fan bonic, a mi m'agradaria més varietat cromàtica, posats a demanar... i més qualitat a l'aigua, que ahir vaig rebre la clavada i vaig maleir una bona estona el falus aquell, grrrrrr!!
NO pere, NO s'ha sol.lucionat encara. els tràmits son extremadament penosos i les teleoperadores son una mena de robots que no ajuden per a res... la gana no la perdo gairebé mai, és horrorós... l'aigua de l'aixeta a casa meva és verí pur, pica la gola i tot a l'empassar-la, ekkkks!!!
gràcies a tot hom pel suport, agraïdíssima.
 
He tornat Hanna!!!!
Escolta no haviem de prendre un té, tu i jo????
 
Publica un comentari a l'entrada

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?