dilluns, 18 de setembre del 2006

les desventures d'una pobra estudiant que viu lluny de la facultat i lluita per arribar puntual a classe

avui ha estat el primer dia de classe del nou curs i he patit el primer tall de digestió psicològic de la temporada. patrocinat per tmb, esponsoritzat per l'ajuntament i sota el patronatge de la generalitat, responsable final de que el transport públic de la ciutat de barcelona sigui el que és.
cronometraré els fets, per demostrar l'extrema ridiculesa de les delirants connexions entre el poblenou en concret i pedralbes en particular:
*
*
14:10: he sortit de la feina, cap a casa dinar.
14:15: parada a la fruita i verdura del barri per proveïr-me dels ingredients del dinar.
14:25: a casa, procedeixo a rentar i a preparar l'amanida.
14:30: truca la meva germana i xerrem durant 15 minuts sobre nosaltres i el rafa (que se li havia adormit al pit).
14:45 - 14:55: acabo de fer l'amanida i me la menjo. de postres un iogurt.
15:05: surto de casa, amb el dinar encara al glotis.
a pas ràpid, arribo a la parada de la L-4 poblenou a les 15:17. suadíssima.
se m'ha escapat el metro: 3:45 minuts d'espera.
arriba el metro. pujo. baixo a passeig de gràcia. esquivant l'immensa colla de gent que pastura perduda per les andanes, les escales mecàniques i els passadissos (amb la perversa finalitat de fer-me arribar tard) arribo, perfí al carrer. on de cop i volta bufa un vent fred.
15:42: parada de bus de passeig de gràcia amb gran via. agafo el primer bus (el 17) que arriba i que coincideix amb una quarta part del camí que em queda.
el 17 va a un pas de carromat exasperant. a més hi fa moltíssima calor i suo sense parar.
15:51: baixo a la parada del bus 17 de diagonal amb passeig de gràcia (part muntanya).
el primer bus que passa: el 15, fa un altre quart de recorregut del camí. l'agafo.
15:59: baixo a la parada de diagonal-francesc macià.
en un moment de baixon provocat pels malestars del tall de digestió psicològic, i en plena inèrcia d'agafar el primer bus que passi, m'equivoco i agafo el 63 confonent universitat, que és el que diu el cartell lluminós que informa del seu recorregut al frontal del bus, amb zona universitària.
16:07: davant del corte inglés de diagonal. en un d'aquells misteriosos canvis de torn estil clandestí, el conductor del 63 baixa i en puja un altre. als usuaris ens toca perdre uns 5 minuts entre que xerren, riuen, miren i intercanvien paperets, agafen i deixen carteres i finalment el nou conductor retoca l'angle del retrovisor com a senyal de que està preparat per arrencar.
16:18: el 63 gira cap a avinguda de pedralbes i veig que no para a la zona universitària que em pensava. baixo.
començo a caminar a màxima velocitat cap a la facultat d'econòmiques i empresarials. amb el sol de cara i amb tanta pressa, el que hauria de ser una agradable passejada per palau reial, es converteix en una agonia interminable.
16:30: pujo les entrades de la facultat, sembrades de plastes entrega-fulletons als que informo amb el cap que em nego a participar en l'absurditat d'agafar el seu paperet per immediatament llençar-lo, com fan els altres xais, altrament anomenats alumnat. rebo maltractaments físics i psíquics via telepatia. els retorno.
16:34: faig entrada triomfal, suada, escabellada i a punt de rojar a l'aula. la classe començava a les 4.
+
l'home professor sembla prou extravagant. s'ha autodenominat obscur, però duia una camisa estampadíssima en colors àcids que descarta tal tret, a part de que al seu discurs no li he sentit dir res d'obscur.
a la nova aula s'han deixat dos escrits: al suro, muerte a jesus de miguel (profe que no he tingut la desventura de patir) i al damunt de la pissarra, el lluçanès és comarca.
aquest esperit rebel ens aniria molt bé a tots plegats. mentre el professor ens relatava la seva apoteòsica estada a la sorbona abans del maig del 68 he tingut la benaventurada idea de crear l'AESPTR (a pronunciar espatarre), és a dir, l'associació d'estudiants de sociologia pro trasllat al raval. no sé què coi tenim nosaltres a veure amb els d'economia i empresarials. em veig molt més identificada amb els d'història i filosofia.
amb l'empenta de tmb i l'ambientació revolucionària dels dos escrits, espero mantenir els ànims i les ganes de propagar l'AESPTR entre els meus estimats companys-es aspirants a sociòlegs.
la classe ha acabat a les 6 en punt. he fet algunes gestions infructuoses sobre la matrícula, he fet cua per rebre la nova carpeta, i de tornada cap al metro. m'he decidit per l'arriscada combinació palau reial - catalunya + 141 fins el poblenou. a les 7:34 obria la porta de casa.
AESPTR, ja!!!!!!

Comments:
M'ha agradat el post. Però m'hagués agradat més si no hagués estudiat durant 2anys sociologia a la UB.
 
Quina creu!
 
Realment això del transport public es un xic complicat, ara be, per que no hi has anat en metro fins a Palau Reial . Segons TMB hauries d'haver tardat 39 minuts, si a Passeig de Gracia haguèssis agafat la L3 directa fins a Palau Reial.(es un xic llarg pero segur amb el temps)

Jo es la que feia en els meus anys d'estudiant. Lesseps /Palau Reial amb intercanvi de via a Parallel, si tenia temps, o be feia transbord a Diagonal amb la L5, per escurçar el temps. Ara es directa.

Fes el teu recorregut a www.tmb.cat

Be, sols es una idea.

Records
 
salutacions modgi! genial el teu blog! vas renunciar als estudis? conta, conta...
sí arare, una creu que hauré de tornar a assumir...
viatger, moltes gràcies per la info. es que vaig oblidar mencionar que jo el trasbord de la L-4 a la L-3 al passeig de gràcia l'evito per fòbia i per principis morals i ètics. de fet proposo al sr. hereu que el faci senceret un parell de cops al dia com a mostra de bona voluntat ara que ve una campanya electoral. de totes maneres, el trajecte de la línia verda fins la zona universitaria es demencial. i el de la groga no diguem!!! (grrrrrrrr)
jbauer (creia que era jl, perdona...) el 7 era l'objectiu, però si no ve puc agafar el 16 o el 17 que em permeten arribar a diagonal i allà optar pel 33...
gràcies pel suport moral. agrairia també que el transbord demoniac del passeig de gràcia fos més denunciat, NOHIHADRET!!!!!!
 
Està clar que l'amanida l'has de tenir preparada del dia abans. I no pots parlar amb la teva germana més que en tornar de classe. Així el timing et quadrarà.
Només és un suggeriment.
 
la penya empanada de les andanes fot de mala llet sobretot quan es té pressa! De totes formes, no hauria sigut millor sortir de la groga a passeig de gràcia per agafar la verda fins zona universitària? o un cop arribat a francesc macià amb el bus agafar el Tram?

Sigui com sigui m'afegeixo a la teva nova plataforma com a mostra del meu suport moral!
 
L'Araré té molta raó. Canvi a Passeig de Gràcia, i línea verda fins a Palau Reial o Zona Universitària. No hi ha color (o si). Si hi ha poc temps, s'ha de fugir de l'autobús, que només fan servei als desvagats com jo.
 
Ix, si, que diuen que fés salut, ves en transport públic, com es nota que tots viuen i treballen a l'eixample, quins pebrots. Em posen de mal humor aquests anuncis. M'encantaria anar en metro a treballar, però haig d'agafar tres línnes diferents i caminar força: a la suor cal afegir el mal de peus amb les sabates de la feina que les wambes són prohibides. I Que a ningú se li acudeixi dir-me que las dugui a la bossa i em canvii en arribar: la bossa va plena amb l'ordinador, nospot.

Simpatitzo completament amb el teu drama, benvolguda. No obstant, crec que a meitat de trajecte hagués abdicat (modus pijo: ON) en forma de taxi.

Compta amb tot el meu suport per la AESPTR.
 
dessmond, tota la raó, però una no és perfecta...
aix bellosoli sobre els ramats pasturant faré un dia un post, no vegis com m'alteren...
i sobre el recorregut, que també recomana en dersu, està clar que el metro és la solució més ràpida, però no sé si algú enten com a ràpid un trajecte que duri 50 minuts... GRRRRR.... enfi, ja m'hi acostumaré...
chamb, jo l'ambientillo ni l'oloro, que només em faltaria anar a perdre-hi el temps, ja vaig prou de cul... potser fa 18 anys les coses me les hauria pres d'una altra manera, sclar..
gràcies pel suport xurri, tu si que m'entens!!! però els taxis, a més d'escassos, no me'ls puc permetre...
apa, em mentalitzaré que toca metro (però fent trasbord de passeig de gràcia a paral.lel per evitar el putu tunel matadorrrr)
 
ja ho he vist jbauer! aquest gravíssim problema per a mi tindria d'altres solucions. si m'inspiro ja ho escriuré algun dia.
sí que tens via directa... ummm... digues-li a l'hereu que em presti el xofer entre setmana per anar a classe, vaaaaaaaaaaaaaaa, que jo també vull llegir el diari i prendre martinis biancos de camí a les obligacions...
ah, i que faci el favor de mirar-se el plànol del metro i que recapaciti reflexionant i faci alguna promesa electoral espatarrant!
(tanco tema. respostes per via privada. gràcies).
 
nenaaaa que sobrino más maco!!!
Mira el lado bueno de tanto sudor y tanta carrera....que habrás perdido? Por lo menos 200 calorías..jijiji con eso ya tienes pa un par de birras (creo)
Besines
 
Bona tarda, jo dimarts torno a la Facultat després de 8 anys d'haver acabat la carrera. M'he preinscrit a una carrera de segon cicle. Quins nervis...

Hauré d'agafar el 74 de punta a punta de la ciutat...

A la meva época anava amb la motillo - que per cert em van robar a la porta de la universitat- i arribava en 8 minuts (era una mica temeraria...)
 
saluditos ten! me alegro de leerte por aquí. desde luego que estoy quemando grasas a un ritmo trepidante :)
hola litus! quina ilu! i quina sort la teva mama, jo vull AESPTR ni que sigui amb paletes fent regates en mig de classe (el que s'arriba a dir quan s'està desesperat)
salutacions i benvinguda abogada en bcn. molta sort en aquesta nova etapa i molta (però molta) paciència amb el 74...
chamb, he llegit el teu programa. m'autocensuro els comentaris...
 
Hombre, en Jesús de Miguel! Jo sí que "lo sufrí en mis carnes". Econòmiques, Hanna?
 
Publica un comentari a l'entrada

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?