dissabte, 17 de desembre del 2005

conduits per monstres. per fortuna, és divendres.

des de que no tinc més remei que anar d'una punta a l'altra de la ciutat un parell de cops al dia, tinc la desagradable sensació de córrer al damunt d'un gegantí monstre lent, desfasat i atrotinat.
la suposada organització i sincronització horària que porto queda boicotejada per aquest monstre ofegat, que passeja, es para, rumia, arrenca, trota una mica, frena en sec, torna a parar i en general actua a la seva bola, i no al servei de nosaltres, els petits i atrafegats habitants d'una gran urb caòtica i espessa, que somniem en el dia en que les nostres necessitats es compenetrin amb el seu serveis caòtics.
els transports públics a barcelona, com en el seu dia va comentar l'egotista, són un escàndol de mal planificats, mal proveïts i mal organitzats.
als usuaris no ens fa cap gràcia veure els anuncis de tmb en els que ens repten a "gaudir del viatge" mentre aguantem el que hem d'aguantar. transbords interminables, esperes castigadores de més de 15 minuts del bus en ple hivern -i després d'un dia dur, 15 minuts dónen per a desofegar-te en tota la família socialista progressista que governa aquesta ciutat i que viu d'esquena a les necessitats més elementals dels seus habitants-.
que pateixi l'usuari, que per a ells, quan una zona té metro, tot és congratular-se no se sap de què. allà als despatxos tot els sembla fàcil. mentrestant i a la realitat del subsòl, als usuaris ens passeja el tren de la bruixa.
pretenia fer una queixa a la burocràcia, la lentitut, les obres, la desinformació, i els desfassaments continus entre la nostra conciliació de vida i la ciutat que ens toca patir, però acabaré oblidant-me de tot plegat. ja és divendres, ja he sopat, ja he begut la meva copeta de vi, ja he mirat la bibi andersen a la tele, ja m'he identificat amb ella una estona i ja suspiro d'il.lusió tot mirant el meu llitet farcit de funda nòrdica que m'espera, el molt seductor!!!
Dibuix: Albrecht Dürer - Rhinozeros, 1515. London, British Museum. -consti que em sap greu posar l'animalò aquest tant preciós com a símbol de TMB-.

Comments:
Jo és que el Bus no el tasto massa... jo utilitzo el metro. I si, és insufrible la calor que hi fa! ho passo fatal treient-me abric i capes de roba i veient com al meu voltant tothom segueix amb la jaqueta, guants i bufanda posats!!!

El que passa és que tot i dur sis anys a Barcelona segueixo tenint el xip Tarragona, on la freqüència de la línia 1, la meva, era de 25 minuts! (excepte al migdia, que hi havia un a les 14:50 i el següent a les 16:25) així que clar, a Barna les esperes em semblen un suspir. Però la calor és insufrible!
 
Tret de la revista "Barcelona i"
Pel 2006, nou pla d actuació en transport públic. Inversió 168 millos d euros.
215 nou autobusos i 14 estacions de metro renovadas.
Si això et consola.
Jo t ho poso.
Petons
 
A mi m'encantaria patir el transport públic si n'hi hagués un de raonable, que reduís la diferència de temps d'un quart a la meitat, per dir un número. és a dir, d'una hora i vint minuts en transport públic vs 20 minuts en cotxe a 40 minuts en transport públic vs 20 minuts en cotxe. No m'agrada anar en cotxe i contaminar i fivcar-me en embussos i no caminar i no fer exercici mai. Pero no tinc aquest temps.
Fins que no es posin les piles els de TMB no puc triar.
 
ai bellosoli, el metro et deu combinar bé, a mi no gens! la línia groga fent esses absurdes + la línia verda ídem són matadores...
gràcies per la info, dicarlo! hem de tenir esperança, doncs?
bus directe poblenou-centre?
metro directe poblenou-zona universitària? (si no és molt demanar..)
ja t'entenc xurri, només faltaria que tenint la opció cotxe la desaprofitessis per patir massocament a les mans dels tmbs. jo no tinc cotxe ni carnet i així anem!
 
Publica un comentari a l'entrada

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?