divendres, 25 de novembre del 2005

fredolics rostits

que una fredolica com jo es queixi de la calefacció vol dir que algú s'està passant amb la potència de tal equipament. creat, que jo sàpiga, per a proporcionar comfort i no per a fer suar ni patir.
per a més inri, les forces que motiven la meva queixa són poderoses, llunyanes i sordes. em queda el blog per deixar anar la frustració i això faré.
en primer lloc, ens trobem el monstre UB, i un dels seus membres, la facultat de ciències econòmiques i empresarials.
en aquest gegantí edifici, funciona la calefacció central. i un manat, o així es fa dir ell, encèn i apaga un botó quan li manen. res a fer. molt a dir. centenars de persones patim diàriament les molèsties que ocasiona una calefacció exagerada. és tal la calor, que obliga a obrir finestres, aconseguint l'absurditat més ridícula i el fracàs total en l'objectiu pretès. ningú no s'ha plantejat que seixanta persones juntes i tancades en una aula ja fan prou combustió i escalfen prou l'ambient?
el monstre té un cosí viatger, en TMB que ens escalfa en condicions similars: dins del metro i el bus ens hi encabim prou quantitat de gent. ens anuncien cada any que no parem d'augmentar espectacularment, mentre el servei de transport públic es manté igual.
és de sentit comú que abric + calefacció = no.
aquestes senzilles reflexions no són suficients per als senyors que còmodament prenen decisions desde les seves butaques reclinables i la seva temperatura de comfort ben regulada. que hi hagi calefacció al metro no té nom. al metro ja fa caliu de manera natural. anar carregada amb la bossa, la carpeta, els llibres, el paraigues el dia que toca i no poder-te treure l'abric i començar a combustionar-te lentament mentre et cagues en els directius i la mare que els va parir (m'atreveixo a suposar que cap d'ells es usuari del metro) és el pa de cada dia.
així doncs, des de que el fred és aquí, es combina la suor i la calor més intensa amb les corrents d'aire i el fred al carrer.
no puc entendre com no es fan inspeccions, estudis, estadístiques, enquestes. és d'una prepotència immensa aprovar un servei i no preocupar-se per la seva utilitat / idonietat / necessitat / eficàcia.
un servei, que no és pas gratuït. entre tots paguem les esgarrifoses factures que s'esdevenen de malbaratar energia a aquests nivells.
per altra banda, no complim ni amb el compromís de kyoto. a qui li estranya?

Comments:
Hanna B tens tota la raó.
Quina absurditat, a sobre ens fan anuncis (que paguem nosaltres) pq estalviém.
Es terrible aquella sensació de estar suant a una clase, o la metro, i ja no saps on deixar totes les peces de roba que t has tret, i et preguntas el pq.
Si, Hanna si, tens tota la raó...
;-)
 
dicarlo, de veritat que no puc més. avui he acabat rostida perduda a classe. amb màniga curta i tot i així suant! al.lucinant!
no hi a dret cotorra!!! estem en mans de psicòpates, no hi tinc cap dubte. hem d'estudiar com rebelar-nos...!
 
Ai! que malament que ho passo amb les calefaccions exagerades! sobretot al metro! és horrible! entrar abrigat, treure's-ho tot per acabar en màniga curta, i després tornar-se a vestir! horrible!
 
Publica un comentari a l'entrada

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?