dimarts, 13 de desembre del 2005

ara ve nadal i sóc la tia pepa

com que el nadal no deixa ningú indiferent, enceto una crítica a tal afirmació posant-me com a exemple. m'és força igual. no m'encanta, no l'odio.
no gastaria massa energia en defensar-lo ni en criticar-lo. cap de les dues coses s'acosten al que em sembla el nadal, que em sembla bàsicament bé, amb forces coses que no tant bé.
*
*
*
*
*
si:
-els dies de festa.
-el menjar: tot. des de l'escudella als torrons.
-el retrobament amb les germanes amb més temps per a xerrar i badallar juntes.
-la tonteria de les sorpreses i els regalets.
-certa estètica nadalenca (tant la megaretro del caga tió com la megaminimal de les llums i boletes blanques).
-tenir una família petita, i no tenir-ne de política.
-encara no hi ha nens a la família.
-el lot. aquest any, si. i durà molt vi (!)
-el dia de la loteria de la grossa de nadal.
-que posin la peli aquella de la família del chencho que es perd. no puc concretar el títol.
-afegir una nova peça al naixement irreverent que vam iniciar amb el david i segueixo fent: tot porquets.
-escollir el nou calendari per penjar a la cuina.

no:
-les festes passen volant.
-m'haig de reprimir amb els torrons.
-les meves germanes tenen novio i jo no. i es nota molt per nadal. hi ha un ambient silenciós al respecte, sóc la gran.
-encara no hi ha nens a la família.
-que em demanin que regali el que vulgui. l'angoixa estressant d'estar envoltada d'obsessius compulsius consumistes i no saber què comprar i allargar la tensió fins el darrer dia.
-que em preguntin què vull i no saber-ho. gran culpabilitat consumista.
-no saber trobar mai el regal perfecte. on s'amaga?
-certa estètica nadalenca (tant les bombetes de colors com els pares noels escalant balcons, que aquest any se'ns imposen i em tenen molt en contra).
-que no em toqui la loteria per no haver-ne comprat, i sempre toca pel barri però mai on hauria anat.
-les postals de nadal, siguin en versió paper o en versió electrònica. especialment si porten fotos de nens o de mascotes. especialment si els han disfressat de nadal.
-l'esperit nadalenc i el que suposa de xantatge emocional.
-que posin la peli del james steward, que com a actor m'agrada però la peli em sulfura per repetida.
-el cd de nadales country que els meus pares posen trenta vegades seguides perquè és tant maco!
-que després de dinar la familia pressioni per a que faci el vers. i que jo caigui dient quatre tòpics i digui el que digui, aplaudeixin. horrorós. aquest any em negaré definitivament.

Comments:
M'agrada molt el teu blog. Més enllà de les similituds vitals que hi pugui trobar. A més a més el teu el visiten. Em temo que el meu és un pèl "Brighton".
 
Jo aquest any faig boicot. Em quedo a Barna i aniré a visitar la família la primera setmana de l'any que ve. A més a més, tinc una sensació que treballar entre el 25 i l'1 será força agradable, perquè l'oficina estarà mig buida.
 
pos a mí las navidades....como que me da igual.
 
En el meu cas, no em són indiferents, però una mica com tu, em veig amb "el corazón partio". No entraré a detallar, però alguns del teus sí estarien a la meva llsita dels nos, i potser algun dels teus nos a la meva llista de sís, però la idea és la mateixa. Encara que sigui només pel tema del vers, hauries de mirar de convéncer qui sigui per ampliar la familia. Ja et ben juro jo que, quan hi ha petits i/o petites, el protagonisme es traspassa. Ànims, que d'aquí a unmes ja haurà passat i ens quedaran els reglas (o la grossa, perquè algun anys nes haurà d etocar, no?). Petó.
 
"encara no hi ha nens a la família" mmmm... aquesta l'has posat als sis i als nos... jo la posaria als nos pq crec que el més maco del nadal és veure la cara dels nens que encara creuen en els reis quan han de rebre els regals. Aquella inocència i aquella il·lusió compensen les setmanes (o ara ja mesos) de llums al carrer, anuncis horribles (per estètica i sobretot per repetició) de juguets i colònies, i de la pressió ambiental pel consumisme (sense deixar de banda que el nadal fa sentir-nos més sols als que ja ho estem...). Però la cara dels nens el dia de reis no té preu!
 
gràcies per la visita corint, ja et tinc fitxat :)
luc, veig que no et posiciones gaire concretament sobre el nadal, només sobre les vacances (curios, curios..)
ten, te veo algo floji, animos guapa..!
has tocat el tema clau albert: el bufó de la família, a falta de criatures, sóc jo. tinc falera per ser tieta..!!
bellosoli, crec que t'ha traicionat l'inconscient.. has dit "no" i suposo que vols dir si, oi? jo estic d'acord amb el que dius, per això ho he posat al si. i al no, perquè de vegades els nens m'aclaparen entre que absorbeixen molt, criden, ploren, etc... (nfi)
 
mmm... crec que ja ho he fet be, no? per mi és bo que hi hagi nens, per tant la frase: "encara no hi ha nens a la família" és negativa, perquè no hi ha nens, així que va a la llista negativa... m'estic fent un embolic!
 
La película es "La Gran Familia", dal-lin'. Y por lo que respecta a la carencia de novio (o novia en su caso), desde mi punto de vista, es sólo asunto tuyo. Tengo amigos y amigos de mi provecta edad que no se han casado, y desde luego el asunto les preocupa mucho más a sus respectivas mamás que a ellos mismos. Y me parece muy sensato. Digo yo que a los 39, o te enamoras como un colegial (y en tal caso, todo da igual, las opiniones de los demás, las conveniencias, etc), o la cosa es más reflexiva y menos pasional, en cuyo caso lo que tienes que tener en perspectiva ha de ser no menos que formidable, para compensar la dejación del "hacerabsolutamenteloqueaunole
dalagana".
Aparte, mejor solo que mal acompañado. :D. Besos.
 
cert bellosoli, aquest "encara no" als "no" vol dir que m'agradaria que n'hi haguessin. l'embolic me l'he fet jo soleta, sorry...
gracias por el título hans, qué gran peli! y lo del novio, creo que lo llevo bien, con algun pequeño bajon por ej. cuando mis abueletes pregunten por el tema, más que nada porque no entienden nada, y les debo dar pena, etc... (o me monto yo sola la peli, que tambien..)
 
Publica un comentari a l'entrada

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?