dimarts, 27 de setembre del 2005

fenòmen single

com que tinc el spm (punts 8 i 12: no, i aquest mes el 4 tampoc) em permeto seguir desofegant-me del que em molesta i em sembla intolerable. coses que normalment i sense el spm m'importen més aviat menys.
així que aprofitant l'embranzida del spm avui toca despotricar contra el fenòmen single i tota la caradura-marketing-explotadora que l'envolta. si per al consumisme tots som petites ratetes de laboratori a qui enredar, els que a més vivim sols i sense parella ens toca rebre aquesta ridícula etiqueta de singles i abracadabra: facin joc senyors! resulta que som un immens, enorme, gegant mercat potencial i fins i tot el proper cap de setmana ens munten una fira: salón singles.
doncs per començar la paraula ja em crea picors. i la pronunciació "singel" no diguem. per a mi un single es un disc dels petits, que a la meva infància-joventut en tenia molts i variats, i també de maxi-singles que era la cançó matxacona en versió llarga (la de la dolce vita, per ex).
personalment sóc extremadament individualista, incapaç de formar part de cap grup, ni d'adaptar-me a cap fenòmen de masses. dissabte nit a la plaça reial hi havia un escenari amb una espècie de rapper explicant com fer unes passes de ball. quan vaig veure tothom repetint les passes no m'ho podia creure. de fet mai em puc creure que hi hagi gent disposada de manera voluntària a formar part de les masses anònimes manipulables.
la perversió del fenòmen single consisteix en nutrir-se de l'angoixa que habita generalment en la gent soltera: que no volen ser-ho. i que s'apunta a que se li organitzin sopars, festes, excursions, viatges, calçotades o el que sigui. i en l'avinentesa d'estar passant-ho molt bé entre desconeguts (primer despropòsit) se suposa que acabes coneixent "l'home/dona de la teva vida" (segon despropòsit: és un invent de hollywood) i tots a venerar aquests organitzadors que ens donen l'oportunitat de deixar de ser singles per les restes de les restes.
res a fer amb mi: no em col.locaran l'etiqueta aquesta perquè no la vull dur ni vull formar part de cap col.lectiu que tingui en comú no tenir parella com a excusa per omplir el temps lliure.
a mi no m'enredeu. au.

Comments:
yo tb estoy mu agustito solita...pero me gusta muchas veces meterme en una masa anónima y ser anónima dentro de esa masa. Anularme.....
otras veces voy y conozco gente estupenda y lo paso genial
supongo que todo depende de como vayas; desde luego nunca he ido a una cosa de esas organizadas para solteros....y creo q no iría nunca.
No estoy buscando el hombre/la mujer de mi vida y si lo hiciera, no creo que estuviera en una cosa de esas....buaj
 
De fet el marketing ho aprofita tot; saló singles, saló bodas, saló de la infància, saló del còmic, saló náutic, saló de l’ensenyament, segur que n’hi ha un planificat ja pels ... l’acrònim aquell que no recordo de parella professional amb ingressos elevats i sense fills, etc, etc..
Molt de temps han trigat en explorar el mercat dels singles.

Però el que no entenc es d´on treuen la teoría que els solters tenen un potencial comercial sucós: entre lloguer, serveis i cotxe, amb un sol sou....
 
Cert el que diu la Xurri: qualsevol excusa és bona per vendre. Però com nassos paga un "single" avui en dia una hipoteca tot sol? Jo no els veig pas com un mercat massa suculent...

Per cert, m'he desfogat en el post dels horaris comercials :-)

Pobret Litus, sense piloteta...
 
ah, litus, però es que tu i la lili no rebeu aquesta pressió ridicula ni aquesta tonteria de ser anomenats singles...
casum amb la piloteta.. digues que et treguin el cascabell...
ten, ser anonima en una masa oks, pero ser manipulada y hacer todos lo mismo (sean bailes o lo que sea, a mi no me pillan en eso..)
i el tema money certament, amb l'estranya aritmetica entre els sous i el cost de la vida, la cosa no va be... pero per això son sinistres, la gent es gasta els quartos que no té per trobar l'amor (!!!!!!)
pelaura hijamia, donde te metes? no trobo el teu blog!
 
Encara em recordo una caminada pel Montseny amb uns 25 singles/solters/persones sense parella, horrorós, mai més, encara que no l'havia muntat cap empresa. Però tampoc m'agrada ser l'únic solter entre mil parelles. Crec que generalment prefereixo gaudir de la companyia en petites quantitats.

Pel que fa el marketing, només conec un cas positiu: quan vivia a Munic ("capital dels singles"), al supermercat venien "single-brot", i.e. pa d'un tamany perfecte per una persona. I ja no havia de llençar la meitat del pa.
 
Jo tampoc anaria a una quedada de singles ni res per l estil, em dona la impresio que es un ambient forçat i falç.

Salutacions
 
luc, això del pa és molt interessant. la meva reivindicació també seria per la llet. perquè no tenim mig litre de llet com tenen dels pirineus en amunt? a mi el litre se'm fa malbé.
i wolf, benvingut! a la espera quedo/quedem de veure el teu nou blog!!
 
Hanna, hi ha cartronets de llet de 200 cc que van la mar de be pel café i no arriban a caducar mai. Com els del cacaolat i els sucs.
 
si que ho se xurri, pero sóc una consumidora un poc (o molt) maniàtica i una de les meves manies
son aquests cartronets. es molt llarg i complexe d'explicar. ::)
en tot cas, jo vull mig litre de llet i el pa reduit (passo de la paraula sing.) que comenta el luc!!
 
Good design!
[url=http://vpjbkmps.com/ayxj/qbkw.html]My homepage[/url] | [url=http://odnmbpcp.com/jgju/qlij.html]Cool site[/url]
 
Great work!
My homepage | Please visit
 
Nice site!
http://vpjbkmps.com/ayxj/qbkw.html | http://ngxcucax.com/oltl/dffd.html
 
Publica un comentari a l'entrada

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?